fbpx

Tarinamme

Elämän virrassa

Halu ymmärtää ihmisyyttä ja utelias asenne ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia kohtaan ovat saattaneet minut polulle, joka johdattaa yhä syvemmälle mielen ja kehon saloihin. Perustan nykyiselle työlleni ja Eheysvirralle olen ammentanut työstäni psykologina yli kymmenen vuoden aikana. Suurimman osan tästä ajasta olen työskennellyt kuntoutussektorilla.

Työssäni olen tutustunut asiakkaiden elämäntarinoihin, kokemuksiin ja tunteisiin, jotka ovat kietoutuneet fyysiseen terveyteen ja sen moninaisiin oireisiin. Tähän kaikkeen omat elämänkokemukseni ja oivallukseni ovat tuoneet lisäulottuvuuden. Olen saanut konkreettisesti testata oppeja omassa elämässäni. Teoreettisen perustan ohella valmennusmetodini on vahvasti kokemuksellinen ja käytännönläheinen.

Kutsumuksen johdattamana

Valmennusmetodini perustuvat näkemykseen, että jokainen ihminen on psykofyysinen kokonaisuus, eikä kehoa ja mieltä voi oikeastaan edes erottaa toisistaan. Olen syventänyt psykofyysista osaamistani erilaisilla lisäkoulutuksilla, jotka ovat synnyttäneet valmennuskokonaisuuksiin mielenkiintoisia harjoitteita. Nämä harjoitteet ovat kokemuksellisia ja käytännönläheisiä. Kokemuksellisuus eli oman itsen kanssa läsnäolo luo tilaa aiemmin tiedostamattomille ajatuksillemme ja tunteillemme. Näistä voimme löytää hyvin merkityksellisiä oivalluksia, jotka käytännön elämään vietynä lisäävät hyvinvointiamme.

Oppaanasi

Koen kutsumuksenani yhdistää tavanomaisen psykologin ammattiosaamiseni ja kokonaisvaltaisen terveysymmärryksen palvelemaan asiakkaideni laaja-alaista hyvinvointia. Haluan toimia oppaana niille, jotka tuntevat kutsumusta löytää hyvinvoinnin avaimia pintaa syvemmältä ja haluavat olla pikkuisen enemmän pihkassa elämään. Oppaina kanssani toimivat Hellä, Salli ja Rauha, joihin tulet tutustumaan valmennuksissa.

Lisää minusta

Arkeni rakentuu yrittäjyydelle ja omalle perheelleni. Olen 14-vuotiaan poikani omaishoitaja. Oman lapseni erityisyys on varmasti opettavaisin asia elämässäni. Elämä on näyttänyt sen, että suurimmat lahjat voivatkin löytyä vaikeuksien kautta. Ilo löytyy hyvin pienistä ja arkisista asioista. Oman elämäni haasteet ovat lisänneet entisestään ymmärrystä erilaisia ihmisiä sekä heidän läheisiään kohtaan. Näyttää siltä, ettei elämä ole kovin helppoa kenellekään. Kokemusteni ja niiden ymmärtämisen kautta olen ennen kaikkea saanut suurta voimaa elämääni. Edelleen joka päivä olen kiitollinen näistä eteeni tuoduista kasvattavista asioista ja ilon aiheista. Kiitos siitä perheelleni!

Metsästä
Vihreys, valkeus, raikkaus ja puhtaus. Upea aisteja avaava metsä on voimauttava kokemus. Yksin tai kaksin, metsä tarjoaa aina rauhaa. Joskus halailen puita, joskus vain hengitän ja ihastelen. Metsä on rikkaus, johon olen ihan pihkassa!

Laadukkaasta ruuasta
Lähellä tuotetut raaka-aineet ja ravintoainetiheys ovat suuri innostukseni kohde. Koen, että laadukas ravinto tukee luonnollisesti perheeni hyvinvointia omassa arjessamme. Luen paljon ravitsemuksesta, kokeilen reseptejä ja haen uusia ideoita. Värikästä, maistuvaa, uusia ja ravitsevia yhdistelmiä. Ne tuovat voimaa niin mielelle kuin keholle.  Aina ei kuitenkaan tarvitse hifistellä, kokonaisuus ratkaisee!

Eteerisistä öljyistä
Eteeriset öljyt sisältävät luonnon viisautta terveytemme tukemiseksi. Ne vaikuttavat hyvinvointiimme niin monella tasolla. Kun täytyy keskittyä oikein tarkasti, diffuuserissani pöhisee piparminttu. Kun kaipaan tukea rauhoittumiseen ja rentoutumiseen, vaihdan tilalle laventelia. Kun haluan lisäpiristystä aamun venyttelyihin, hieron tietoisesti jalkapohjiini ja jalkateriini laimennettua sitruunaruohoöljyä. Rakastan sen raikkautta! Eteerisen öljyn ja sen luonnollisen tuoksun yhdistäminen joihinkin harjoitteisiin voi stimuloida mieltämme ja kehoamme.

Kehotietoisesta liikunnasta
Rauhallinen liikunta on minulle tärkeä keino palata takaisin läsnäolevaksi omaan kehoon. Nautin aivan erityisesti rauhallisesta yin- ja flow-tyyppisestä joogaharjoituksesta. PhysioPilates kuuluu myös säännöllisenä osana arkeen. Uusin innostukseni on Qi gong. Hidas ja tietoinen liike yhdistävät kehon ja mielen, tekevät meidät kokonaisiksi. Mielestäni kaikkein mielenkiintoisin tutkimusmatka suuntautuu sisälle omaan itseen. Mitä kaikkea ihmeellistä sieltä voikaan löytää!

PSYKOLOGIAN MAISTERI
2005 Psykologian maisteri, Tampereen yliopisto

LISÄKOULUTUKSIA
2018 Ravitsemustieteen perusopinnot (25op)
2017 Nutritional Psychology Certificate (JFK University)
2015 Funktionaalinen kehotietoisuus ja kehomielen integrointi -koulutus
2013 Hengitys itsesäätelyn ja vuorovaikutuksen tukena, 5op
2012 OWCP Pro psykologisen painonhallinnan ohjaaja -koulutus

Lukuisia lyhyitä täydennyskoulutuksia mm. skeematerapiasta, hyväksymis- ja omistautumisterapiasta sekä myötätuntosuuntautuneesta terapiasta.

REIKI-KOULUTUKSET
2009 Usuin luonnollisen parantamisen menetelmän ensimmäinen aste
2009 Usuin luonnollisen parantamisen menetelmän toinen aste
2014 Reikin kolmas aste eli valmistuminen Reiki Masteriksi
2017 Reikin neljäs aste, ns. Grand Master/Master Teacher

Psykologi Sinikka Kääriäinen / Eheysvirtaa -valmennus
6/2019 alkaen Hyvinvointivalmentaja ja psykologi

Kangasalan kaupunki, Mielenterveys- ja päihdepalvelut, Pilke-yksikkö
6/18-6/19 Psykologi
Lyhytterapeuttisen keskusteluhoidon tarjoaminen yksilöasiakkaille, hoidon suunnittelu osana moniammatillista työryhmää.

Hoiku Oy, Kymen Hoito- ja kuntoutuskeskus
8/2013-2/2017 Psykologi
Arviointi-, ohjaus- ja kuntoutustyötä sekä yksilöiden että ryhmien kanssa sekä osana moniammatillista työryhmää, työn ja palvelujen kehittäminen.

Psykologipalvelu Mandalin
1/2015-12/2016 Psykologi, oma yritystoiminta
Yksilövastaanotto, keskustelutukea psykofyysisiä menetelmiä hyödyntäen.

Carea, Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymä
8/2009-11/2013 Psykologi, Kuntoutus- ja kipupoliklinikka
Psykologin tutkimukset, arviointi, motivoiva, terapeuttinen ja tukeva yksilötyöskentely sekä kuntouttavien ryhmien ohjaaminen.

Kymen A-klinikkatoimi
6/2005-12/2005 Sosiaaliterapeutti, 12/2005-10/2009 psykologi
Terapeuttisen tuen tarjoaminen riippuvuusongelmista kärsiville yksilöasiakkaille sekä ryhmien ohjaaminen.

Kotkan työvoimatoimisto
5/2004-5/2005 Vs. ammatinvalintapsykologi

Tampereen työvoimatoimisto
1/2003-6/2003 Psykologiharjoittelija

Tampereen yliopisto/Psykologian laitos
10/2001-8/2002 Tutkimusapulainen
8/2003-12/2003 Harjoittelija

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, Valkeakosken aluesairaala
8/1999-8/2001 välillä sijaisuuksia, Sairaala-apulainen